Blog

5 voordelen van internet telefonie

Internet telefonie wordt steeds meer de norm voor bedrijfstelefonie. Medewerkers zijn beter bereikbaar en omdat investeren in een dure telefooncentrale niet meer nodig is, zorgt het tevens voor een flinke kostenbesparing.

De 5 grootste voordelen van internet telefonie op een rij:

  • Ideal voor telewerk

Bellen via internet is dé oplossing als je vlot bereikbaar wil zijn zowel thuis als op kantoor. Schakel eenvoudig door naar collega's en mis geen belangrijke oproepen meer. Je hebt alleen een computer en internetverbinding nodig. Je kan uitbellen met je vast zakelijk nummer en oproepen ontvangen.

  • Flexibiliteit en schaalbaarheid

Start je een nieuwe afdeling of vestiging of is er sprake van lichte krimp? Met internet telefonie schaal je makkelijk op- en af, waardoor je geen zorgen hoeft te maken over je telefoniekosten. Doordat de telefoontoestellen direct worden aangesloten via een router of switch en de telefooncentrale zich in de Cloud bevindt, speelt locatie geen rol meer.

  • Kostenbesparing

Met internet telefonie bespaar je makkelijk tot 60% op je telefoniekosten. Zowel het beheer als de algemene kosten van een telefooncentrale zijn een pak goedkoper. Ook je belkosten zijn een aanzienlijk stuk voordeliger met internet telefonie.

  • Slimme samenwerking met andere systemen

Telefonie via het internet werkt naadloos samen met je O365 pakket en de meeste ERP- en CRM-systemen. Hierdoor kan met één klik vanaf je computer bellen. Ook herkent het systeem een het nummer van een klant bij een inkomend gesprek en kunnen direct de gegevens en een eventueel dossier op het computerscherm weergegeven bij een inkomende oproep.

  • Verbeter je service via rapportages

Het is mogelijk om de telefonische communicatie te monitoren en achteraf te analyseren. Een analyse tool analyseert alle inkomende gesprekken en biedt inzicht in onder andere het aantal telefoongesprekken, het aantal gemiste oproepen en de gemiddelde wachttijd en gespreksduur. Met deze inzichten kan je de service naar je klanten verbeteren. De analyse tool is gekoppeld aan de telefooncentrale in de cloud, waardoor de aanschaf van extra hardware niet nodig is.

Meer info over internet telefonie?

Wil je graag persoonlijk advies over internet telefonie? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden voor jouw onderneming!

5 voordelen van internet telefonie