Blog

Starten met cloud computing

Cloud computing is de algemene term voor alles wat te maken heeft met het leveren van gehoste services via internet. Onbewust maak je zowel zakelijk als privé al gebruik van cloud computing.

Of je nu een e-mail verstuurt, een Teams meeting houdt of een leuke film op Netflix bekijkt: je maakt gebruik van cloud computing.

Hoe werkt cloud computing?

Cloud computing werkt door je devices (laptop, smartphone, tablet) toegang te geven tot externe servers waar je data zoals software, e-mails, muziek opstaat.

Doordat je documenten, software en e-mails zich in de cloud begeven kan je eenvoudig en overal werken waar je een internettoegang hebt. Je kan ook steeds aan de gewenste sofware op al je apparatuur (laptop, smartpone, tablet).

Je computer maakt via het internet verbinding met een externe server waar je data zich op bevindt.

Voorbeelden van cloud computing

  • Google Docs, Microsoft Office 365: 

Gebruikers hebben via internet toegang tot Google Docs en Microsoft Office 365. Zo kan je productiever werken omdat je altijd en overal op elk apparaat toegang hebben tot documten en spreadsheets die in de cloud worden opgeslagen.

  • E-mail, agenda: 

E-mails en agenda's profiteren van de mogelijkheid van de cloud om gebruikers op afstand toegang te geven tot gegevens, zodat ze toegang hebben tot hun persoonlijke gegevens op elk apparaat, waar en wanneer ze maar willen.

  • Telefonie: 

Bellen in de cloud is aan een steile opmars bezig. Zo wordt je bedrijfstelefonie in de cloud gehost en kan je onafhankelijk bellen zowel via een vast toestel of via de computer.

Starten met cloud computing?

Wil je graag jou bedrijf naar de cloud brengen? Geef ons zeker een seintje, we helpen je graag verder!

    Starten met cloud computing