Blog

Een managed service provider kan je IT-beveiliging verbeteren

In de huidige digitale wereld is IT-beveiliging van cruciaal belang voor elke KMO. Cyberaanvallen worden steeds complexer en geavanceerder, en zelfs de kleinste bedrijven zijn niet immuun voor aanvallen. 

Een managed service provider (MSP) kan je helpen je IT-beveiliging te verbeteren door een aantal diensten te bieden, waaronder:

  • Beveiligingsmonitoring: Een MSP kan je IT-infrastructuur 24/7 monitoren en snel ingrijpen bij verdachte activiteiten. Voorkomen is beter dan genezen!
  • Beveiligingsupdates: Zorgen dat je software altijd up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates. Dit is essentieel om je systemen te beschermen tegen de nieuwste bedreigingen.
  • Firewallbeheer: Een managed firewall configureren en beheren om je netwerk te beschermen tegen onbevoegde toegang.
  • Back-upbeheer: Een MSP kan ervoor zorgen dat je gegevens regelmatig worden geback-upt, zodat u ze kunt herstellen in geval van een beveiligingsincident.
  • Beveiligingstraining: Je medewerkers trainen en begeleiden in een veilige online gedrag.

Door een MSP in te huren voor je IT-beveiliging, kan je jouw bedrijf beschermen tegen de nieuwste cyberdreigingen.

De voordelen van het werken met een MSP voor IT-beveiliging

Er zijn veel voordelen aan het werken met een MSP voor je IT-security. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  • Expertise: Via de juiste expertise en ervaring helpt de MPS om je IT-beveiliging te verbeteren en optimaliseren. MSP's hebben toegang tot de nieuwste beveiligingstechnologieën en -praktijken, en kunnen je helpen deze technologieën en praktijken in je KMO te implementeren.
  • Besparingen: de juiste IT partner helpt je op de lange termijn geld te besparen op uw IT-beveiliging. Via schaalvoordelen realiseren door hun expertise en ervaring te delen met meerdere klanten. Dit kan je helpen om de kosten van uw IT-beveiliging te verlagen zonder in te boeten op de kwaliteit.
  • Rust: Het belangrijks is dat je gemoedsrust krijgt, door je cyberbeveiliging over te laten aan de juiste experten. Je kan je concentreren op je core business, terwijl de MSP ervoor zorgt dat je IT-systemen veilig zijn.

IT beveiliging door managed service provider

Hoe u een MSP kunt kiezen voor IT-beveiliging

Er zijn veel MSP's die IT-beveiligingsdiensten aanbieden. Het is belangrijk om een MSP te kiezen die de juiste expertise, ervaring en diensten heeft om je onderneming te beschermen. Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een MSP voor IT-beveiliging:

  • Vergelijk offertes: Vraag verschillende offertes op bij minstens 3 managed IT provider. Vergelijken de offertes op prijs, diensten en expertise.
  • Vraag om referenties: Vraag de MSP om referenties van bestaande klanten. Neem contact op met deze klanten om hun ervaringen met de MSP te horen.
  • Vraag om certificaten: Er zijn verschillende certificaten die MSP's kunnen behalen voor hun IT-beveiligingsdiensten. Zorg ervoor dat de MSP die u kiest goed gecertificeerd isis door een bekende accreditatieorganisatie.

Jouw IT-beveiliging optimaliseren?

Teamtel is een managed service provider met 15 jaar ervaring en meer dan 1.200 klanten in België. Via een uitgebreide cybersecurity oplossingen zorgen we ervoor dat je KMO optimaal beveiligd is tegen online cyberaavallen.

Boek je nu je gratis online adviesgesprek in met één van onze cybersecurity experten. We helpen je graag verder!

Gratis online adviesgesprek

Een managed service provider kan je IT-beveiliging verbeteren