ISDN-lijnen verdwijnen. Wat nu?

Ondertussen weten de meeste bedrijven dat de huidige ISDN-lijnen gaan verdwijnen. Toch zijn er nog veel vragen over wat er nu juist gaat gebeuren eenmaal ISDN stopt. Gaat onze telefonie nog werken?

Moeten wij een nieuwe telefooncentrale aanschaffen? In dit artikel ontdek je de meest gestelde vragen rond het stoppen van ISDN-lijnen!

Waarom verdwijnen de ISDN-lijnen?

ISDN is een verouderde techniek die sinds de jaren 90 weinig veranderd is. Het wordt steeds duurder om deze infrastructuur draaiende te houden en met de opkomst van VoIP telefonie is dit niet meer rendabel.

Daarnaast biedt ISDN weinig flexibiliteit als het gaat om uitbreidingen en innovatieve toepassingen. Het past niet meer in het tijdsbeeld, het is tijd voor een moderne manier van telefoneren!

 • Verouderde technologie
 • Weinig flexibel
 • Dure abonnementen

Wanneer verdwijnen de ISDN-lijnen?

In Nederland stopt KPN vanaf september 2019 met het aanbieden van ISDN. We gaan er vanuit dat er in België niet snel nadien zal gestopt worden met het aanbieden van ISDN lijnen.

Er wordt dan ook aangeraden om zo snel mogelijk een alternatief te zoeken en de grote overstap drukte voor te zijn, om zo te bereikbaarheid te waarborgen.

 • Uitfasering in 2019 en 2020

Wat met mijn huidige telefooncentrale?

Gebruikt je meerdere telefoonlijnen tegelijk? Dan is de kans groot dat in het verleden ISDN is geadviseerd en dat je over een dergelijke centrale belt. Dit is terug te vinden op de factuur van je provider.

De kans is groot dat je huidige telefooncentrale zal moeten vervangen worden of omgezet naar een VoIP telefooncentrale. De meeste ondernemingen kiezen voor een telefooncentrale in de cloud. Hiermee bel je VoIP zonder dat je zwaar hoeft te investeren.

Wat moet ik nu doen?

Bij Teamtel krijgen we geregeld reacties van klanten die niet begrijpen waarom ze iets moeten veranderen. Uiteraard blijft het mogelijk om via vaste telefonie te bellen, maar de techniek erachter veranderd.

Er is geen enkele twijfel over het feit dat ISDN stopt en dit is voor veel (kleine) ondernemers de technologie die ze gebruiken. ISDN gaat echt verdwijnen en het is aan te raden om tijdig over te stappen op het moderne en toekomstbestendige alternatief: VoIP telefonie.

Wat zijn de kosten om over te stappen naar VoIP?

Je betaalt een vast bedrag per maand per gebruiker voor de telefooncentrale in de cloud. Dit bedrag ligt tussen de €5 en €10 per gebruiker per maand.

Daarnaast heb je alleen IP-telefoontoestellen te hebben om VoIP te kunnen bellen. Dergelijke toestellen kosten tussen de €100 en €150 eenmalig.

 • Tussen de €5 à €10 per gebruiker per maand
 • Mogelijks aanschaf nieuwe telefoontoestellen

Hoe gebeurt de overstap van ISDN naar VoIP?

Met de overstapdienst van Teamtel ben je gegarandeerd van een probleemloze overgang. Je kunt je nummer behouden en we zorgen ervoor dat je tijdens de migratie gewoon bereikbaar blijft. Daarnaast biedt overstappen je aardig wat voordelen, zoals:

 • Lagere kosten
 • Extra functionaliteiten
 • Meer flexibiliteit
 • Vast & mobiel integratie
 • Optimaal bereikbaar

Totaaloplossing voor je onderneming

Met 1.200 gelukkige klanten en meer dan 15 jaar ervaring biedt Teamtel een totaaloplossing voor je bedrijfstelefonie. Bel zonder zorgen en kiest voor een telefonieoplossing voor nu en de toekomst.

Graag een vrijblijvende afspraak? Aarzel niet ons te contacteren!

Graag persoonlijk advies?

Zit je nog met vragen en wens je graag persoonlijk advies?

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België