Blog

ISDN-lijnen verdwijnen. Wat nu?

Bedrijven krijgen steeds meer vragen over wat er gebeurt als de ISDN lijn definitief stopt. Heeft dit impact op de telefonie binnen je onderneming? En is het noodzakelijk om een nieuwe ISDN telefooncentrale te kopen? 

In dit artikel behandelen we deze en andere veelgestelde vragen over het verdwijnen van de ISDN centrale.

Waarom stopt de ISDN lijn?

ISDN is een achterhaalde technologie die sinds de jaren '90 nauwelijks is geëvolueerd. De kosten voor het in stand houden van de ISDN infrastructuur stijgen, vooral nu VoIP-telefonie een kostenefficiënter alternatief biedt. Bovendien ontbreekt het ISDN aan flexibiliteit voor uitbreiding en innovatie.

  • Verouderde technologie
  • Gebrek aan flexibiliteit
  • Hoge kosten

Tijdlijn: Wanneer stopt ISDN?

In Nederland heeft KPN al sinds september 2019 het aanbieden van ISDN lijnen gestaakt. In België zal dit ook op termijn gebeuren. Daarom is het raadzaam om tijdig een alternatief te vinden en zo je bereikbaarheid te garanderen.

  • Uitgefaseerd in 2020 en 2021

Wat betekent dit voor je ISDN telefooncentrale?

Als je onderneming gebruikmaakt van meerdere telefoonlijnen, dan is de kans groot dat je een ISDN centrale hebt. Deze zal hoogstwaarschijnlijk moeten worden vervangen of geüpgraded naar een VoIP telefooncentrale. Veel bedrijven kiezen voor cloud-gebaseerde telefonieoplossingen, die een lagere investering vergen.

Hoe te handelen nu ISDN stopt?

Het feit dat ISDN stopt, roept veel vragen op bij ondernemers. Hoewel vaste telefonie blijft bestaan, verandert de technologie erachter wel. Stap tijdig over op het toekomstbestendige alternatief: VoIP telefonie.

Kosten van overstappen naar VoIP

De kosten voor een telefooncentrale in de cloud zijn ongeveer €20 per gebruiker per maand. Daarnaast heb je IP-telefoons nodig, die eenmalig tussen de €100 en €150 kosten.

VoIP telefonie prijzen

Moeiteloze overstap van ISDN naar VoIP met Teamtel

Teamtel zorgt voor een soepele transitie van je ISDN centrale naar een VoIP oplossing. We garanderen dat je bereikbaar blijft tijdens de migratie en bieden daarnaast talrijke voordelen zoals lagere kosten en extra functionaliteiten.

Contacteer Teamtel voor een totaaloplossing

Met meer dan 1.200 tevreden klanten en 15 jaar ervaring, biedt Teamtel een totaaloplossing voor je zakelijke telefonie. Maak een vrijblijvende afspraak om je opties te bespreken.

Contacteer ons

ISDN-lijnen verdwijnen. Wat nu?