Unified Communications: de voordelen

Unified communication wordt steeds populairder in Belgische ondernemingen. UC-oplossingen brengen verschillende communicatievormen onder 1 platform, die op ieder mobiel device kan worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van bellen, chat, e-mail en videovergaderen.

  • Mobielere communicatie

Om efficiënt mobiel te werken zijn een aantal tools onmisbaar. UC-oplossingen horen daar zeker bij. Je bent bereikbaar op al je devices (laptops, tablets en smartphones) zolang er een internetverbinding is. Dit zorgt ervoor dat UC-oplossingen gebruikers in staat stellen overal te communiceren. Vanzelfsprekend biedt dit veel voordeel voor de mobiele gebruiker.

  • Flexibelere communicatie

UC- oplossingen bieden gebruikers de keuze uit meerdere communicatievormen. De gebruiker kan dus communiceren op een manier die past bij de situatie. Is een zakelijk contact of collega telefonisch in gesprek? Dan loont het om een chatberichtje achter te laten of e-mail te sturen. Hierdoor komt de boodschap toch aan en kan er sneller op verzoeken worden gereageerd.

  • Vlottere communicatie

Vast-mobiel integratie is in vrijwel alle gevallen onderdeel van een UC-oplossing. Hiermee zijn medewerkers via één nummer bereikbaar op zowel vast als mobiel. Hierdoor zijn zij altijd en overal bereikbaar. Doordat UC-oplossingen worden afgenomen via een provider profiteren bedrijven van automatische updates. Hierdoor blijft de oplossing functioneel en veilig. Bereikbaarheid blijft hierdoor optimaal.

  • Goedkopere communicatie

UC-oplossingen lopen volledig online. Hierdoor komen kosten voor gebruik en onderhoud van de vaste telefoonlijn te vervallen. Dat levert een flinke kostenbesparing op. IP-telefonie zorgt daarnaast voor fors lagere mobiele belkosten. Als onderdeel van de mobiele werkplek vermindert UC de noodzaak voor vaste werkplekken. Daarnaast kan er ook een flinke besparing worden gerealiseerd op reiskosten.

  • Efficiëntere Communicatie

Via de online vergader functionaliteit zorg je ervoor dat samenwerken op afstand een stuk eenvoudiger wordt. Er is immers geen vaste vergaderplek meer nodig om elkaar toch te spreken. Vanuit dezelfde interface kunnen projectbestanden naar elkaar worden verstuurd terwijl de vergadering plaatsvindt. Doordat projectleden bereikbaarder zijn en informatie op meer manieren kan worden gedeeld, kunnen doelstellingen sneller worden behaald. Dit draagt bij aan de algehele productiviteit.

Unified Communications: 3CX oplossing

Als Belgische platinum 3CX partner biedt Teamtel bedrijven de mogelijkheid om te genieten van de meest krachtige zakelijke UC oplossing op de markt.
3CX wordt wereldwijd gebruikt door meer dan 100.000 bedrijven. American Express, Boeing, Mcdonalds, Harley Davidson zijn maar enkele van hun klanten.

Graag professioneel advies?

Vraag je vrijblijvende afspraak aan

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België