Wat is Voice-Over-Wifi?

Voice-over-Wifi (kortweg VoWifi) vindt steeds meer en meer zijn weg binnen het bedrijfsleven. Voornamelijk het gemak en de kostenbesparing zijn een groot voordeel om VoWifi te overwegen voor je onderneming.

Via onze smartphone app moet je niet investeren in nieuwe telefoontoestellen. Ontdek in dit artikel wat VoWifi juist is, de voordelen en waarop je moet letten voor een goede kwaliteit.

Wat is Voice over Wifi?

Voice-over-Wifi betekent simpelweg dat je over je wifi netwerk belt. Je hebt dus geen aparte DECT oplossing meer nodig maar belt gewoon via je bestaande Wi-Fi infrastructuur.

Voornamelijk voor draadloos bellen is VoWifi een goed alternatief. Je hebt geen dure DECT antennes of aparte draagbare telefootoestellen meer nodig. Via onze smartphone app bel je met je zakelijk vast nummer over je wifi installatie.

  • Bellen over je Wi-Fi netwerk
  • Een alternatief voor DECT oplossing

Voordelen Voice over Wifi?

Kostenbesparing en eenvoud zijn zowat de grootste voordelen van VoWifi. Je hoef namelijk niet te investeren in nieuwe aparatuur en iedereen kan gewoon zijn smartphone gebruiken om te bellen met je vast zakelijk nummer.

Je geniet van al de voordelen van een telefooncentrale (doorschakelen, mensen in wacht zetten,...) zonder zware kosten of aanpassingen in je infrastructuur.

  • Bellen via je wifi infrastructuur
  • Goedkoop en eenvoudig
  • Geen extra bekabeling nodig

De kwaliteit van VoWifi

Om goede geluidskwaliteit te hebben bij VoWifi moet je uiteraard voorzien zijn van een goed Wi-Fi bereik. Voice gesprekken gebeuren namelijk in real-time en daardoor moet je een stabiele en sterke verbinding hebben.

Quality Of Service implementeren is zeker een goede zaak. Dit zorgt ervoor dat voice voorrang krijgt in je netwerk. Hierdoor ben je zeker dat er altijd voldoende bandbreedte voorzien is om kwalitatief te bellen.

  • Goed en stabiel Wi-Fi netwerk
  • Quality of Service is aangeraden

Graag starten met VoWifi?

Wil je zelf graag starten met VoWifi? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek en advies!


Gratis VoWifi proberen?

Vraag je vrijblijvende afspraak om VoWifi gratis te proberen!

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België