VoIP telefooncentrale kopen?

VoIP is aan een stevige opmars bezig in België. Veel bedrijven ontdekken de kostenbesparing en extra functionaliteiten die een overstap naar VoIP realiseren.

Als je VoIP wil bellen heb je wel een VoIP telefooncentrale nodig. Ontdek in dit artikel waarop je moet letten als je een VoIP telefooncentrale wenst te kopen.

Wat is VoIP telefooncentrale?

Voice over IP, of kortweg VoIP, is de nieuwe standaard voor bedrijfstelefonie. VoIP vervangt volledig de verouderde ISDN of BA-lijnen.

Met een VoIP telefooncentrale bel je rechtstreeks via je internetverbinding en dus niet meer via een aparte telefoonlijn. Dit zorgt ervoor dat je een stuk goedkoper kan bellen en geniet van extra functionaliteiten.

 • Bellen over het internet
 • Regelt je telefonieverkeer

Wat heb ik nodig om VoIP te bellen?

Om VoIP te bellen moet je relatief weinig aan je infrastructuur veranderen. Je hebt wel een VoIP telefooncentrale nodig. Deze telefooncentrale kan zich ook in de cloud bevinden.

Hierdoor is er geen fysieke telefooncentrale meer nodig op locatie. Naast de VoIP telefooncentrale heb je alleen IP-telefoontoestellen nodig als je nog met vaste of draagbare toestellen wenst te werken.

Met VoIP telefonie kan je ook via de PC bellen met een headset of via je GSM met onze smartphone app.

 • Internetverbinding
 • VoIP telefooncentrale
 • IP-telefoontoestellen

Hoe goed moet mijn internet zijn?

In 90% van de gevallen is een standaard zakelijk internetverbinding meer dan voldoende om optimaal VoIP te bellen. Als je met minder dan 50 vaste toestellen werkt kan je gewoon via je huidig internetabonnement bellen.

Indien er meer dan 50 vaste toestellen zijn moeten we even bekijken of je huidige internetsnelheid voldoende is. Mogelijks is er een upgrade nodig maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

 • Afhankelijk van het aantal toestellen
 • Tot 50 gebruikers is een standaard internet voldoen
 • + 50 gebruikers: aparte internetlijn voor telefonieverkeer

Wat kost een VoIP telefooncentrale?

Tegenwoordig betaal je een telefooncentrale aan een vast maandelijkse prijs per gebruiker. Je betaalt een vast maandelijks bedrag alles inbegrepen (telefooncentrale, service, onderhoud,...)

Als de VoIP telefooncentrale zich in de cloud bevindt heb je ook geen eenmalige aankoop kost. Dan betaal je alleen het maandelijks bedrag zonder te moeten investeren.

 • 1 tot 9 gebruikers: vanaf €45 per maand
 • 10 tot 25 gebruikers: vanaf €85 per maand
 • 26 tot 50 gebruikers: vanaf €115 per maand
 • + 50 gebruikers: prijs op maat

Is VoIP telefoneren wel betrouwbaar?

Hier kunnen we kort op antwoorden: JA!

VoIP telefonie is een uiterst betrouwbare manier om zakelijk te bellen. In Nederland belt ongeveer 70% van de bedrijven al via het internet.

Aangezien de ISDN-lijnen in België binnenkort zullen verdwijnen zal ook hier een snel worden overgeschakeld naar VoIP bellen. De kwaliteit van een professionele VoIP telefooncentrale is ook helemaal anders dan bijvoorbeeld via Skype bellen.

Nieuwe VoIP telefooncentrale kopen?

Teamtel biedt zakelijke VoIP oplossingen. Met meer dan 1.200 gelukkige klanten en 15 jaar ervaring ben je zeker van een betrouwbare telefoniepartner.

Interesse om een IP-telefooncentrale te kopen? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak!


Telefooncentrale voor je zaak?

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België