Blog

Wat is Voice Over IP?

Als je nog niet bekend bent met de term Voice over IP (VoIP), dan wordt het hoog tijd dat je jezelf bekendmaakt met deze revolutionaire technologie. In de kern is Voice Over IP een manier om te bellen via internet, in plaats van via traditionele telefoonlijnen.

Voice Over IP vervangt de vaste telefoonlijn van een bedrijf, en zorgt ervoor dat je op een eenvoudig en goedkopere manier kan bellen. Nu de ISDN-lijnen volledig verdwijnen, is Voice Over IP helemaal ingeburgerd in het bedrijfsleven.

Wat zijn de voordelen van Voice Over IP?

VoIP biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele telefonie. Allereerst is het goedkoper dan bellen via een vaste lijn, omdat je niet langer betaalt voor de huur van een telefoonlijn. Daarnaast kan je er ook een stuk flexibeler mee werken, denk maar aan onder andere thuiswerken

Een ander groot voordeel van VoIP is dat het veel meer functionaliteiten biedt dan traditionele telefonie. Zo kun je bijvoorbeeld gesprekken opnemen, voicemailberichten ontvangen via e-mail en videoconferenties houden. Dit maakt het een ideale oplossing voor zowel kleine als grote bedrijven.

  • Kostenbesparing
  • Flexibiliteit en schaalbaarheid
  • Mobiliteit
  • Geavanceerde functies
  • Integratie met andere systemen

Hoe kan je Voice Over IP gebruiken?

VoIP is gemakkelijk te gebruiken en je hoeft er weinig voor te veranderen in je onderneming. Je hebt eigenlijk alleen een internetverbinding nodig en je kan bellen en gebeld worden via je vast zakelijk nimmer.. Dit kan bijvoorbeeld een smartphone, computer of VoIP-telefoon zijn.

Wat kost Voice over IP?

Je bespaart makkelijk tot 60% met een goede VoIP oplossing. Ontdek onze voordelige beltarieven hieronder:

Voice Over IP prijzen

Wat is Voice Over IP?