Blog

WIFI in de cloud

Om optimaal gebruik te kunnen maken van zakelijk internet is een wifi-oplossing onmisbaar. Je wil steeds toegang tot het internet met een apparaat naar keuze zoals een laptop is, mobiele telefoon of een tablet. Daarnast wil je steeds het beste wifi-signaal hebben voor jou maar ook voor je klanten en collega’s. Dit is perfect mogelijk met Wifi in de cloud van Teamtel, 

Hoe werkt Wifi in de cloud?

Hosted Wifi of Wifi in de cloud is niets anders dan Wifi dat gehost is in de cloud. Je kan uiteraard Wifi zelf niet in de cloud hosten omdat het wifi-signaal fysiek aanwezig moet zijn in je onderneming. Maar het apparaat dat de Wifi accespoints aanstuurt, de controller, kan wel gehost worden in de cloud. 

Je neemt wifi af als dienst, vandaar de bekende benaming; WiFi as a Service. Met de controller in de cloud hoef je alleen nog maar accespoint, de apparaatjes die het wifi-signaal verzenden, te laten plaatsen op verschillende plekken door het pand heen.

Voordelen

Hosted Wifi heeft een aantal voordelen ten opzichte van een netwerk waarbij de controller op locatie staat:

  • Geen eenmalige investeringskosten 

Doordat de controller niet meer op locatie geplaatst hoeft te worden, bespaar je op de eenmalige aanschafkosten van de controller. De prijs van een zo’n controller begint al bij de duizend euro. Daar bovenop komen ook nog de onderhoudskosten. Wij nemen dit voor onze rekening. Op deze manier hoef je zelf niet meer na te denken over onderhoud.

  • Een vast bedrag per maand

Met Hosted Wifi betaal je een vast bedrag per maand en maak je gebruik van het beste zakelijke wifi-netwerk van nu. Daarnaast heb je ook accespoints nodig. Afhankelijk van de grootte van het pand zal worden vastgesteld hoeveel accespoints geplaatst moeten worden.

  • Schaalbaar

Het is mogelijk om het netwerk uit te breiden aan de hand van de behoefte van het bedrijf. Verwacht je grote drukte of krijg je er collega’s bij? We kunnen eenvoudig de capaciteit omhoog bijstellen als dit nodig is.

  • Veilig en stabiel

Je geniet steeds van sterke en stabiele Wifi doorheen je hele onderneming op elk apparaat. Je wifi signaal wordt vanop afstand gemonitord om zo steeds de best mogelijke verbinding tot stand te brengen.

Heb je nog vragen?

Wil je graag advies over welke wifi oplossing het best geschikt is voor jouw bedrijf? Aarzel niet ons te contacteren, we helpen je graag verder.

WIFI in de cloud