Zakelijk bellen via de pc

Tegenwoordig heb je geen vaste telefoon meer nodig om te kunnen communiceren met klanten of leveranciers. Zakelijk bellen via je PC of laptop heeft tal van voordelen en biedt veel mogelijkheden om efficiënt te werken.

De meest bekende softphone om te bellen via je computer is Skype For Business. Maar er zijn betere alternatieven op de zakelijke markt. Een uiterst efficiënte en krachtige softphone is die van 3CX. Zowel voor Windows als iOS.

Bel me je computer

Om te bellen via je computer heb je zeker geen dure of krachtige computer nodig. Zorg wel dat je een recent besturingssysteem hebt (Windows 8 of hoger / iOS 10 of hoger).

Je hebt internet nodig om te bellen via je PC of laptop. Dat kan zowel via een stabiele wifi of ethernet. In België zijn de meeste internet verbindingen van hoge kwaliteit. Als je met veel mensen tegelijk belt of zware bestanden download terwijl je belt moet je wel voldoende breedband hebben. Contacteer ons als je hier meer info over wenst.

Naast een pc en internet moet je een keuze maken met welke softphone, headset en VoIP provider je wil werken.

Softphone client

Je belt op je PC via een software: een softphone. De softphone zorgt ervoor dat je pc als het ware een echte telefoon wordt. Er zijn verschillende merken softphones.

Enkele bekende voorbeelden van zakelijke softphones zijn:

  • Skype 4 Business
  • 3CX
  • Linphone
  • Zoiper

Een van de beste softhones op de B2B markt is die van 3CX. Via de softphone van 3CX kan je eenvoudig opnemen, doorschakelen en uitgaand bellen. Je ziet tevens de beschikbaarheid van andere collega's en kun je chatten.

Ook online vergaderen en video meetings zijn van hoge kwaliteit bij 3CX. Zo vermijd je files en kun je met klanten en collega's over de hele wereld face-2-face praten.

Headset

Voor een degelijke geluidskwaliteit en comfort is een headset wel nodig. Via USB sluit je de headset eenvoudig op je PC. Als je een Sennheiser headset gebruikt zal de 3CX softphone de headset onmiddellijk herkennen. Plug & play.

Als je mobieler wil zijn kun je ook kiezen voor een draadloze headset. Via bluetooth of dect technologie kan je vrij rondlopen en gesprekken voeren.

VoIP Provider

Een VoIP provider zal ervoor zorgen dat je een telefoonnummer hebt en kunt bellen naar alle vaste en mobiele telefoonnummers, zowel nationaal als internationaal.

VoIP is trouwens 60% goedkoper dan traditioneel bellen. Teamtel biedt betrouwbare en voordelige sip trunks. Klink hier voor meer info over onze sip-trunk

Communiceer slimmer

Er zijn tal van voordelen aan bellen via je PC of Laptop. Je kunt werken van thuis , op hotel,... Zolang er een internet verbinding is (wifi of kabel) kan je bellen en gebeld worden en ben je optimaal bereikbaar.

Je blijft ook steeds in contact met je collega's. Met de 3CX softphone zie je ook de beschikbaarheidsstatus van collega's, kan je chatten en verbind je met 1 muisklik door.

Met de click-2-dail plugin kan je trouwens met 1 klik vanuit een webpagina of je CRM bellen. Zo werk je een stuk efficiënter en sneller.

Graag professioneel advies?

Vraag je vrijblijvende afspraak aan

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België