Blog

Nieuwe server nodig? Onze beste tips

Als je bij het kiezen van een nieuwe server het gevoel hebt dat je een sprong in het diepe neemt, ben je niet alleen. Maar laat me je geruststellen: het kiezen van de juiste server hoeft geen sprong in het onbekende te zijn.

Bij Teamtel begrijpen we dat deze keuze essentieel is voor je bedrijfsvoering. Daarom delen we vandaag enkele cruciale tips die je helpen bij het navigeren door het complexe landschap van servers en technologie. Deze tips zijn niet zomaar adviezen; het zijn de bouwstenen voor het maken van een geïnformeerde beslissing die je bedrijf vooruit helpt.

  • Analyseer je behoeften: Voordat je zelfs maar begint met het bekijken van serveropties, is het cruciaal om je werkelijke behoeften te begrijpen. Hoeveel data verwacht je te verwerken? Heb je behoefte aan hoge snelheid voor real-time data-analyse? De antwoorden op deze vragen zullen je gids zijn naar de juiste specificaties.
  • Toekomstbestendigheid: In een wereld die nooit stilstaat, is het kopen van een server met alleen de huidige behoeften in gedachten, zoals het kopen van een kaartje voor de helft van je reis. Zoek naar servers die schaalbaar zijn en zich kunnen aanpassen aan toekomstige technologieën en groeiende bedrijfsbehoeften.
  • Betrouwbaarheid boven alles: Een server is het hart van je organisatie. Betrouwbaarheid moet bovenaan je lijstje staan. Zoek naar bewezen merken en modellen met sterke garanties en ondersteuningsopties. Bij Teamtel stellen we alleen die servers voor die hun betrouwbaarheid in de praktijk hebben bewezen.
  • Energie-efficiëntie: Energiekosten zijn een niet te negeren factor. Servers die efficiënt omgaan met energie kunnen de operationele kosten drastisch verlagen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.
  • Overweeg managed services: Overweeg of een managed service provider (MSP) zoals Teamtel waarde kan toevoegen. Met een MSP heb je geen omkijken naar het onderhoud en de beveiliging van je server. Wij zorgen voor alles, van updates tot cybersecurity, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is: je bedrijf laten groeien.

Kiezen voor een nieuwe server is een beslissing die zowel uitdagend als cruciaal is. Het gaat niet alleen om het selecteren van de juiste hardware, maar om het kiezen van een partner die je bedrijf kan ondersteunen in zijn groei en evolutie. 

Hulp bij het kiezen van je nieuwe server?

Bij Teamtel helpen we dagelijks bedrijven met het kiezen en ondersteunen van een nieuwe server, on-premise of in de cloud. Plan je vrijblijvend adviesgesprek ik en we helpen je graag bij het kiezen van je nieuwe server.

Online adviesgesprek inplannen


Nieuwe server nodig? Onze beste tips