Blog

Hoe de juiste IT provider kiezen

Het uitbesteden van IT ondersteuning naar managed service providers is een steeds populairdere keuze voor bedrijven.

Het uitbesteden van IT diensten zorgt dat totale kwaliteit van je IT-infrastructuur verbeterd, en dat je medewerkers vlot kunnen werken.

De eindkwaliteit van ICT-oplossingen zal sterk afhangen van de uitbestede partner. Je IT-managed provider is een partner die moet kunnen voldoen aan de behoeften van je bedrijf en kunnen anticiperen op problemen.

Dit betekent dat het belangrijk is om een ​​goede IT provider te beoordelen en zorgvuldig te kiezen die bij je bedrijf past.

Communicatie en transparantie

Communicatie en transparantie zijn essentieel voor elke goede IT partner. Hierbij moet je er zeker van zijn dat jouw IT-provider ook tijdens piekperiodes snel en betrouwbaar communiceert. 

Het is ook cruciaal dat je toegang hebt tot gegevens zoals prestatie-indicatoren, beveiligingsgegevens en KPI's. Je hebt een manier nodig om te zien wat je IT partner doet, hoe je IT-oplossingen het doen.

Servicemogelijkheden

Hoe groot is wil je dat de organistatie van je nieuwe IT provider is? Idealiter wil je ongeveer dezelfde grootte van je eigen bedrijf. Zo kunnen jullie als evenwaardige partners fungeren. 

Als ze te groot zijn, kun je de functies en richting niet beïnvloeden, omdat je contract er niet toe doet. Als ze te klein zijn, kunnen ze niet zinvol schalen en groeien om je bij te houden terwijl je opschaalt.

Aangeboden IT diensten en oplossingen

Verschillende aanbieders van managed IT-oplossingen kunnen aan verschillende behoeften voldoen, verschillende soorten oplossingen bieden en mogelijk op verschillende organisatorische stadia zijn gericht. Het is belangrijk om daadwerkelijke oplossingen af ​​te stemmen op wat jij nodig hebt.

Enkele belangrijke overwegingen zijn:

  • Prijsmodel– Betaal je een vast maandelijks bedrag of betaal je voor het gebruik? 
  • Technologieën – Zorg ervoor dat nieuwe oplossingen compatibel zijn met bestaande oplossingen.
  • Diensten – Biedt je IT provider onderhoud aan? Monitoring? Netwerk optimalisatie? Hardware?  Kies een oplossing die aan het volledige spectrum van je behoeften voldoet.

Het is vaak duurder om oplossingen van verschillende leveranciers af te nemen dan iets meer te betalen voor die services via een full-service IT provider. Zoek een organisatie die alles biedt wat je nodig hebt, voer een kostenanalyse uit op basis van al je opties en zorg ervoor dat je de beste deal krijgt voordat je ergens mee akkoord gaat.

IT partner

IT Contract en SLA

Je contract kan je helpen bij het nemen van een aanwervingsbeslissing. Een goed contract beschrijft service level agreements, zoals uptime-garanties, prestatie-indicatoren, responstijden en reacties op problemen, kritieke problemen en klachten.

Als deze niet in het contract zijn opgenomen, vraag ze dan aan als onderdeel van een secundaire SLA en onderteken deze als onderdeel van het contract. Deze Service Level Agreements moeten in overeenstemming zijn met de noden van jouw organisatie en organisatiedoelen. Anders kunnen IT-problemen je vermogen om aan je eigen klanten te leveren belemmeren.

Budget en ROI

Het is van cruciaal belang om de totale kosten voor je IT provider te berekenen, kostenramingen te maken en waardeschattingen te gebruiken om een ​​potentiële ROI te berekenen. Dit kan je helpen beslissen of outsourcing de beste zet is voor je organisatie. 

Als een IT service provider bijvoorbeeld meer kost, maar continue optimalisatie en implementatie van nieuwe technologie aanbiedt als onderdeel van het contract, kan dit een betere investering zijn dan een goedkopere oplossing die dat niet doet. 

HEt zoeken naar een IT provider is een steeds vaker voorkomende manier om kosten te besparen en de kwaliteit van die diensten te verbeteren. Als gevolg hiervan heb je waarschijnlijk tientallen providers om uit te kiezen. Velen zullen specifieke of gespecialiseerde diensten aanbieden, variërend van basis hardware-installatie tot full-service beheerde oplossingen. Het kiezen van een moet grotendeels afhangen van de behoeften van jouw organisatie, bestaande teams en de omvang van uw IT-behoeften.

Teamtel als IT partner

Teamtel is een Belgische IT managed service provider voor KMO's. We helpen je bij het proactief ondersteunen van je IT omgeving. Daarnaast leveren we supersnelle support bij vragen.

Plan vandaag nog je vrijblijvend online kennismakingsgesprek in!

Online kennismakingsgesprek inplannen

Hoe de juiste IT provider kiezen