Hoe werkt een VoIP telefooncentrale?

Met het uitfaseren van de klassieke ISDN-telefoonlijnen wordt er nu massaal Voice over IP gebeld.

Maar hoe werkt zo een IP-telefooncentrale nu eigenlijk? En wat moet ik doen om VoIP te bellen?

Bellen over het internet

Als je over het internet wil bellen (VoIP) heb je geen aparte ISDN of telefoonlijnen meer nodig. Je belt rechstreeks over je internetlijn. Dat is een pak goedkoper en biedt meer mogelijkheden om optimaal bereikbaar te zijn.

Om over het internet te bellen heb je een IP-telefooncentrale nodig die het belsignaal via je internetverbinding laat lopen. Deze IP-telefooncentrale zorgt ervoor dat je oproepen kan ontvangen en ook zelf kan bellen via je internetverbinding.

Een IP-telefooncentrale kan zowel een fysieke centrale zijn als een telefooncentrale in de cloud. Een SIP-trunk vervangt de klassieke ISDN-lijnen en zorgt ervoor dat je kan bellen en gebeld worden.

Wat moet ik veranderen om VoIP te bellen?

Zelf moet je weinig tot niets veranderen om VoIP te bellen. Je hebt dus alleen een IP-telefooncentrale nodig. Als je nog een klassieke telefooncentrale hebt moet je deze mogelijks wel vervangen.

Klassieke telefooncentrales laten het niet altijd toe om over het internet te bellen. Zeker als je centrale ouder is dan 5 jaar is deze waarschijnlijk aan vervanging toe.

Ook je huidige telefoontoestellen zal je mogelijks moeten vervangen. Ook hier moet je zorgen dat je de telefoontoestellen kan aansluiten op het internet. Als je huidige toestellen via de klassieke telefoonlijnen gaat zal je deze mogelijks moeten vervangen met IP-toestellen.

Je kan ook opteren om via de computer te bellen. Dan heb je geen telefoontoestellen meer nodig maar bel je gewoon via je lap-top of PC.

Moet ik mijn internet aanpassen?

Aan je internetlijn zelf moet je niets veranderen. Als je minder dan 50 telefoontoestellen hebt volstaat een standaard zakelijke internetlijn. Heb je meer dan 50 toestellen? Dan kan je best een aparte internetlijn nemen om over te bellen.

Graag persoonlijk advies?

Zit je nog met vragen? Wil je graag je huidige situatie bespreken? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak omtrent VoIP telefonie!

Professioneel advies?

Vraag je afspraak vandaag nog!

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België