Blog

VoIP providers België

Voice over IP of beter bekend als VoIP is aan een steile opmars bezig in België. Ook in 2023 en 2024 gaan meer en meer bedrijven overschakelen van de klassieke telefooncentrale en ISDN lijnen naar bellen via het internet.

Maar hoe kies je nu de juiste VoIP provider voor je bedrijf? Ontdek in deze blogpost de verschilende VoIP providers in België en waar je op moet letten.

Belgische VoIP providers

Er zijn verschillende VoIP providers actief in België. Zowel bekende als minder bedenkte aanbieders. 

Hieronder vind je de lijst met de belangrijkste VoIP aanbieders in België:

Hoe kies ik de juiste VoIP provider ?

Concreet zijn er 3 zaken die VoIP aanbieder van elkaar onderscheiden: 

  • Prijs
  • Service 
  • Kwaliteit

Je moet persoonlijk afwegen wat het belangrijkste is voor je bedrijf. Is dat prijs, service of kwaliteit. De goedkoopste prijs, beste service en beste kwaliteit zijn zoals bij de meeste diensten niet mogelijk.

Ga je vooral voor goedkoop dan zal je moeten inboeten op service of kwaliteit (of beide). Is een stabiel netwerk en snelle service belangrijk voor je? Dan zal het waarschijnlijk niet de goedkoopste zijn.


Waar moet ik oplettten bij mijn keuze?

Je persoonlijke situatie zal uiteindelijk bepalen welke VoIP provider het beste voor jouw bedrijf is. 

  • Bel je veel uitgaand of heb je vooral inkomende oproepen?

Als je vooral inkomende oproepen hebt dan kan je best je verbruik apart betalen. Bij een formule met onbeperkt bellen zal je dan teveel betalen. Doet je bedrijf veel uitgaande oproepen? Dan is een belbudel wel een slim idee.

  • Hoeveel telefoonnummers heb je?

Sommige providers rekenen kosten aan voor telefoonnummers en bij sommige is dit inbegrepen in een vaste prijs. Heb je veel telefoonnummers? Kies dan voor een abonnement met vaste prijs waar je nummers zijn inbegrepen.


  • Is kwaliteit en een stabilitiele lijn belangrijk?
Is telefonie en je bereikbaarheid belangrijk voor je bedrijf? Boet dan zeker niet in op kwaliteit, maar ga voor provider die gegarandeerde uptime kan beiden. Hiermee ben je zeker dat je een stabiele lijn hebt voor je telefonie.  

VoIP telefonie prijzen

Met VoIP telefonie bel je voor een vaste prijs per gebruiker, alles inbegrepen. Hierdoor heb je een vast budget voor je telefonie, en kan je onbeperkt bellen en ben je overal bereikbaar voor je bedrijf.

Ondtek onze uiterst scherpte VoIP tarieven hier en bel vandaag nog slimmer.

De scherpste VoIP tarieven

VoIP providers België