VoIP telefoontoestel: waar moet je op letten?

Je bent overtuigd en wil overstappen naar VoIP! Heel goed, maar hoe selecteer je nu een goede VoIP-telefoon? Welke zaken moet je weten om tot aanschaf over te gaan? We leggen hier bondig uit hoe je de beste VoIP telefoon kan selecteren voor jouw bedrijf.

Een goede VoIP telefoon:

Goed om te weten is dat een VoIP telefoon net werkt zoals een traditionele telefoon. Alleen de manier waarop je deze aansluit verschilt. Zo sluit je een traditionele telefoon aan via het ISDN-netwerk, waarbij je een VoIP telefoon aansluit op je internet netwerk.

Hieronder enkele basisprincipes:

  • Aangepast aan jouw netwerksituatie
  • Compatibel met je telefooncentrale
  • Biedt de functies aan die aansluiten bij jouw wensen

Zijn er nog internetpoorten beschikbaar of ga je het IP-toestel via een ethernetkabel met de computer verbinden? Wens je liever het telefoontoestel via een stroomadapter aan te sluiten?

Het is allemaal mogelijk! Veel hangt af van je persoonlijke situatie. Twijfel je over bepaalde zaken? Contacteer ons even zodat we dit samen kunnen overlopen!

Daarnaast is het natuurlijk goed om na te denken welke functionaliteiten voor jouw organisatie belangrijk zijn. Zo heb je de mogelijkheid om bij een aantal toestellen te zien of je collega’s in gesprek zijn. Maar je kan natuurlijk ook specifieke wensen hebben qua luidspreker, conference calls, wachtmuziek etc.

Welke toestel kan ik aansluiten op mijn VoIP centrale?

Niet ieder telefoontoestel zal compatibel zijn met je telefooncentrale. Het is dus uiterst belangrijk om eerst na te gaan welke VoIP toestellen jouw centrale ondersteund.


Welk telefoontoestel het beste bij jou past, wordt bepaald door de situatie en omgeving waarin je werkt. Op het werk hebben gebruikers vaak andere behoeftes dan thuis of onderweg. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vaste bureautoestellen
  • Draadloze(DECT) toestellen
  • Professionele headsets
  • HD Spraakkwaliteit

VoIP telefoon aansluiten

Een VoIP telefoon is makkelijk aan te sluiten door deze tussen de PC en het utp- wandcontact te plaatsen. Je gebruikt dan ook maar 1 utp poort. Dat is zeker handig bij nieuwbouw (besparing in het netwerkbekabeling) of bij groei van de onderneming (te weinig utp aansluitingen).

Daarnaast zijn er ook Gigabit toestellen. Deze zijn bedoeld voor bedrijven die een gigabit netwerk hebben. Je toestel kan dan probleemloos in het netwerk worden geplaatst zonder dat deze een tweede utp poort nodig heeft of de snelheid uit de werkplek haalt.

Je kan ook opteren om via een stroomadapter te werken indien je niet beschikt over POE-voeding. Zo hoef je niet je netwerk te veranderen en kan je eenvoudig je VoIP telefoon gebruiken.

Best verkochte VoIP toestellen

Nu je weet waar een goede VoIP telefoon aan voldoet, en weet waar je rekening mee moet houden, is het natuurlijk belangrijk om het juiste toestel te kiezen. Wij helpen je op weg!

Onderstaand vind je onze best verkochte VoIP telefoons:

  • Snom D717 : € 119
  • Snom D735 : € 139
  • Snom M325 : € 185

Benieuwd naar alle keuzes? Hier vind je ons aanbod VoIP telefoons:

De VoIP webshop van Teamtel

Je vindt er verschillende IP-telefoons met de nodige uitleg en foto's erbij. Zo kan je een goede keuze maken voor jouw bedrijf.

Graag professioneel advies?

Vraag je vrijblijvend gesprek aan

bel mij

Verbeter je bedrijfstelefonie: doe meer, beheer alles makkelijker, betaal minder.

boek je online meeting

Contacteer ons

Contacteer Sales

sales@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Contacteer Support

support@teamtel.be
T. +32 2 669 16 50

Ons adres

Leuvensesteenweg 613
1930 Zaventem
België