Blog

Wachtwoord management voor bedrijven

Een goed wachtwoord policy is curciaal voor een goede IT beveiliging van elke onderneming. Wist je dat 80% van de bevestigde beveiligingslekken wordt veroorzaakt door zwakke wachtwoorden.

Met een goede wachtwoord policy kan je de nodige datalekken en hackings voorkomen. Ontdek enkele eenvoudig tips voor een goede wachtwoord management van je bedrijf.

  • Gebruik minstens 8 karakters

Korte wachtwoorden zijn echt een dooddoener. Zorg dat al je wachtwoorden uit minstens 8 karakters bestaat, hoofdletters met cijfers en tekens.

Hieronder zie je hoelang het duurt vooralleer een wachtwoord gehackt kan worden.

  • Hergebruik geen wachtwoorden

Zorg dat ieder wachtwoord uniek is, en gebruik dus niet hetzelfde wachtwoord voor andere toepassingen. We weten dat dit tegenwoorden moeilijk is om 80 verschillende wachtwoorden te onthouden, daarom is een wachtwoord beheerstool zoals LAST PASS ideaal.

  • Gebruik een wachtwoord beheertool

Een wachtwoord managertool zorgt ervoor dat je eenvoudig en veilig al je verschillende wachtwoorden binnen je bedrijf kan managen. Zo zorg je er eenvoudig voor dat iedereen veilige en betrouwbare wachtwoorden kiest op een uniforme manier.

Zoals hierboven vermeld zijn we bij Teamtel voorstander van Last Pass als wachtwoord management tool. Met Last Pass heb je als bedrijfsleider volledige controle over de wachtwoorden die worden gebruikt. 

Een ander groot voordeel van een wachtwoord managementtool is dat eenmaal een medewerker het bedrijf verlaat, je ervoor zorgt dat die ex-medewerker geen toegang meer heeft tot je systemen.


Download IT security startersgids

Wil je jouw bedrijf beschermen tegen cybercriminaliteit? Download dan nu onze gratis security folder.

Wachtwoord management voor bedrijven