Blog

Wat is een Managed Service Provider en hoe kies je de juiste

Je hebt vast wel eens van een Managed Service Provider (MSP) gehoord. Maar wat is het eigenlijk? En nog belangrijker, hoe kies je de juiste MSP voor jouw bedrijf?

Laten we beginnen met het begrip Managed Service Provider. Een MSP is een bedrijf dat IT-diensten aanbiedt aan andere bedrijven. Dit kan variëren van het beheren van servers en netwerken tot het bieden van beveiligingsdiensten en cloudoplossingen.

Maar waarom zou je een MSP inschakelen? 

Simpel gezegd: omdat het je veel tijd en geld kan besparen. Een MSP kan je helpen bij het opzetten en beheren van een IT-infrastructuur die past bij jouw bedrijf. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over zaken als netwerkbeveiliging, back-ups en software-updates. 

Dit geeft je meer tijd om je te richten op je kernactiviteiten en helpt je kosten te besparen doordat je geen interne IT-afdeling hoeft op te zetten.

Managed service provider

Maar hoe kies je de juiste MSP voor jouw bedrijf? 

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden:

  • Zoek naar ervaring - Een MSP met ervaring in jouw sector kan beter begrijpen wat jouw bedrijf nodig heeft. Kijk dus naar MSP's die al hebben gewerkt met bedrijven in jouw branche.
  • Bekijk hun dienstenpakket - Zorg ervoor dat de MSP diensten aanbiedt die passen bij jouw bedrijf. Je wilt een MSP die kan voorzien in jouw specifieke behoeften.
  • Let op de kwaliteit van hun support - Het is belangrijk dat je MSP goede ondersteuning biedt. Je wilt een MSP die snel kan reageren op problemen en die altijd beschikbaar is om te helpen.
  • Kies voor een MSP die schaalbaar is - Je wilt een MSP die kan meegroeien met jouw bedrijf. Kies dus voor een MSP die schaalbare oplossingen biedt.
  • Bekijk de prijs - Het is belangrijk om een MSP te vinden die betaalbaar is, maar kies niet per se voor de goedkoopste optie. Kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding.

Als je deze tips in gedachten houdt, kun je de juiste managed IT service provider vinden voor jouw bedrijf. En als je eenmaal de juiste MSP hebt gevonden, kun je erop vertrouwen dat je IT-infrastructuur in goede handen is, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van je bedrijf.

Hoe Teamtel je als managed service provider kan helpen?

Als managed service provider met 15 jaar ervaring en 1200 klanten kunnen we je perfect helpen je te ontzorgen van je IT-omgeving. Zo kan je flexibel en productief werken op een veilig manier.

Plan vandaag nog je gratis online adviesgesprek in en ontdek hoe wij je kunnen helpen.

Online adviesgesprek inplannen

Wat is een Managed Service Provider en hoe kies je de juiste