Blog

Wat is VOIP?

VoIP, of Voice over Internet Protocol, is veel meer dan alleen bellen via het internet. Het is een innovatieve technologie die traditionele telefonie transformeert, waardoor je bedrijf flexibeler en kosteneffectiever communiceert. 

Met VoIP elimineert je de noodzaak van aparte telefoonlijnen en fysieke telefooncentrales, en maak je gebruik van jouw bestaande internetverbinding voor al je communicatiebehoeften.

Waarom VoIP? 

VoIP-technologie stelt u in staat om wereldwijd betrouwbaar en voordelig te bellen vanaf elke locatie met internettoegang of 4G-connectiviteit. Je kan bellen met een vast toestel, laptop, tablet of smartphone, waarbij elk apparaat fungeert als een verlengstuk van je bedrijfsnetwerk. Dit betekent dat jij en je medewerkers altijd en overal bereikbaar zijn met jhe eigen interne nummer.

In 2024 is VoIP-telefonie niet alleen een trend, maar een essentiële tool voor elk modern bedrijf. Het stelt u in staat om op een kosteneffectieve en efficiënte manier bereikbaar te zijn voor uw klanten.

Belangrijkste voordelen van VoIP: 

VoIP telefonie biedt tal van voordelen, hieronder vind je alvast enkele van de grootste troeven:

  • Kostenbesparing: Verminder je maandelijkse gespreks- en abonnementskosten aanzienlijk. Onze klanten ervaren gemiddeld een besparing van 45%
  • Uitzonderlijke Gesprekskwaliteit: Geniet van HD-gesprekskwaliteit, waardoor je communicatie helder en professioneel overkomt.
  • Verbeterde Beveiliging: Met geavanceerde encryptie en beveiligingsprotocollen, zorgt VoIP voor een veilige communicatieomgeving.
  • Naadloze Integratie: VoIP biedt talrijke integratiemogelijkheden met andere bedrijfssystemen, waardoor je workflow efficiënter wordt.

VoIP

Hoe VoIP Werkt?

VoIP zet gesproken woorden om in digitale datapakketjes die via het internet worden verstuurd. Bij de ontvanger worden deze pakketjes weer omgezet in spraak. Dit proces zorgt voor een heldere en snelle communicatie, ongeacht de geografische locatie van de gesprekspartners.

Wat Heb je nodig voor VoIP? 

Om te starten met VoIP, kan je kiezen uit diverse apparaten zoals desktops, laptops, telefoons of smartphones. Afhankelijk van je voorkeur kan je gebruik maken van headsets voor verbeterde audiokwaliteit of de ingebouwde microfoon en luidsprekers van jouw apparaat. 

Wij bieden een reeks geschikte VoIP-apparaten die perfect aansluiten bij je zakelijke behoeften.

Veelgestelde Vragen over VoIP

  1. Is een speciale internetverbinding nodig voor VoIP? Een stabiele en snelle internetverbinding is aanbevolen voor de beste prestaties.
  2. Kan ik mijn bestaande telefoonnummer behouden? Jazeker, met onze VoIP-diensten kan je eenvoudig je huidige nummer te porteren.
  3. Hoe zit het met de installatie en setup? Ons team biedt volledige ondersteuning bij de installatie en configuratie van je VoIP-systeem.

Graag starten met VoIP telefonie?

VoIP is niet zomaar een alternatief voor traditionele telefonie; het is een geavanceerde, kosteneffectieve en flexibele communicatieoplossing die de manier waarop moderne bedrijven werken, transformeert. Met VoIP bent je altijd en overal bereikbaar, met de zekerheid van hoge kwaliteit en beveiligde gesprekken. 

Ontdek vandaag nog onze VoIP-oplossingen en til uw bedrijfscommunicatie naar een hoger niveau.

VoIP telefonie prijzen


Wat is VOIP?