Blog

Zakelijk WiFi verbeteren in 5 stappen

Een goed wifi netwerk is tegenwoordig onmisbaar voor elk bedrijf.  Maar haal jij wel de maximale snelheid uit je wifi-netwerk?

Met een paar eenvoudige stappen kan je je wifi netwerk optimaliseren voor je medewerkers, klanten en leveranciers. 

Ontdek in 5 stappen hoe je het maximale uit je wifi kan halen:

  • Voorkom overbelasting van je netwerk

Begin bij de basis, zorg voor een degelijke wifi installatie voor je zaak, niet de voordelige thuis-wifi routers, maar professionele wifi apparatuur.

Eenmaal het verkeer op je Wifi netwerk toeneemt gaan de meeste huis-tuin-keuken wifi's niet voldoende dekking kunnen geven. Hierdoor kan je wifi signaal na verloop van tijd onvoldoende zijn en aanleiding geven tot een trage wifi verbinding in je zaak.

  • Zorg voor voldoende wifi accesspoints

Probeer niet te besparen door minder wifi accespoints te installeren.  Met de toename van het aantal smartphones, tablets, laptops, printers en andere apparatuur kan zelfs een bedrijf met minder dan 10 werknemers vele tientallen apparaten met het netwerk verbonden hebben. 

Het installeren van meer accesspoints zal voor meer spreiding zorgen. Hierdoor kunnen de verschillende accesspoints sterker signaal voorzien.

  • Plaatsing van de accesspoint of wifi versterker

De plaats waar de accesspoints worden opgesteld is cruciaal voor een goede prestatie. Alles wat zich tussen het accesspoint en de wifi-apparatuur bevindt, verzwakt namelijk het signaal. 

Zorg voor een professionele wifi installateur zodat alle wifi accesspoints goed worden gehangen. Een professionele wifi firma zal ook eerst een spectrumanalyse doen van het wifisignaal voor een optimale ontvangst.  

  • Gebruik niet het standaard kanaal

Het ligt voor de hand bij de installatie van een router het kanaal te gebruiken dat de router zelf aangeeft. Toch is dat niet verstandig wanneer er in de omgeving meer draadloze netwerken actief zijn. 

In het beste geval zoekt de router zelf steeds naar de optimale kanalen, maar vaak loont het de moeite periodiek het gebruik van de verschillende kanalen te analyseren. Kanaal 1, 6 en 11 zijn de beste wifi kanalen omdat deze elkaar niet overlappen. Als er meerdere draadloze netwerken in de buurt zijn, is het vaak beter om over kanaal 1, 6 of 11 te zenden dan te kiezen voor een overlappend kanaal.

  • Zorg voor de meest recente firmware

Net zoals alle software en firmeware in je IT omgeving, moet je ook de wifi accesspoints steeds voorzien worden van de laatste updates. Een update betekent vaak een verbetering van de signaalsterkte.

Via een Wifi as a service provider wordt je wifi steeds professioneel gemonitord en ben je ook zeker van de laatste updates voor het meest perfomante wifi netwerk in je bedrijf.

Graag een vrijblijvende wifi audit in je bedrijf?

Teamtel voorziet bedrijven van professionele managed wifi diensten. 

Wil je graag een vijblijvende en gratis wifi analyse van je bedrijf?

Contacteer ons

Zakelijk WiFi verbeteren in 5 stappen