Blog

Hoe een IT-omgeving opzetten voor kleine bedrijven

Het opzetten van een IT-infrastructuur kan een uitdaging zijn, vooral voor kleine bedrijven die misschien niet over de middelen beschikken om een uitgebreid IT-team in te huren.

Toch is een goed opgezette IT-omgeving belangrijk voor het succes van je bedrijf, aangezien het je productiviteit en efficiëntie verhoogt en helpt om beveiligingsrisico's te beperken.. 

Hier zijn enkele stappen die je kan nemen om je IT-omgeving op te zetten als kleinere onderneming:

  • Bepaal je IT-behoeften: 

Voordat je begint met het opzetten van je IT-omgeving, is het belangrijk om te bepalen wat je precies nodig hebt. Dit variërt  van de grootte en de sector waarin je actief ben. Hieronder enkele citerea waarmee je rekening moet houden:

  1. Netwerkapparatuur, zoals routers en switches
  2. Servers, zowel lokale als cloudgebaseerde
  3. Desktopcomputers en laptops
  4. Mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets
  5. Software, zoals besturingssystemen, kantoorapplicaties en beveiligingssoftware
  • Maak een budget: 

Voordat je begint met het kopen van apparatuur en software, is het belangrijk om een budget op te stellen. Dit zorgt ervoor dat je niet te veel uitgeeft en dat je genoeg geld hebt om alles te kopen wat je nodig hebt.

  • Kies een cloudprovider: 

Als je overweegt om in de cloud te werken, is het belangrijk om een cloud provider te kiezen die aan je behoeften voldoet. Overweeg factoren zoals de kosten, de opslagcapaciteit, de beveiligingsmaatregelen en de integraties met andere applicaties in je organisatie.

  • Kies een internetprovider: 

Tegenwoordig start alles bij een goede internetverbinding. Daarom is het belangrijk om een internetprovider te kiezen die aan je behoeften voldoet. Denk hierbij aan de snelheid en de betrouwbaarheid van je connectiviteit. Als je bijvoorbeeld veel in de cloud gaat werken, is naast een goede download snelheid ook een degelijke uploadsnelheid nodig. 

  • Koop en installeer apparatuur: 

Eenmaal je hebt besloten wat je nodig hebt, kan je beginnen met het opzetten van je It omgeving. Zorg ervoor dat je alles goed installeert en configureert volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Laat je desnoods bijstaan door een externe IT partner.

  • Installeer software: 

Als je de benodigde software hebt gekocht, installeer en configureer deze volgens de aanwijzingen. Ook hier is het raadzaam om professionele hulp te vragen als je hier zelf weinig kennis over hebt.

Graag je IT uitbesteden?

Teamtel helpt al 15 jaar meer dan 1.200 kleine bedrijven en zelfstandigen met het opzetten en beheren van hun IT omgeving. 

Contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact

Hoe een IT-omgeving opzetten voor kleine bedrijven